NOVETATS SOBRE EL DESCONFINAMENT: TOT EL MUNICIPI D' ALBINYANA ENTRA DEMÀ A LA FASE I

Aquest dilluns al municipi d'Albinyana, pel fet d'estar inclòs dins la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, es passarà a aplicar la Fase I del "Plan para la transición hacia una nueva normalidad". CLIQUEU PER VEURE QUE DIU EL PLA PER A LA FASE I

Aquesta Fase I, s'emmarca encara dins l'Estat d'Alarma que ha estat prorrogat fins les 00 hores del dia 24 de maig. Ahir el BOE va publicar l'Ordre del Ministeri de Sanidad amb la flexibilització de les restriccions dins l'estat d'alarma ORDRE SND/399,/2020, de 9 de mayo, publicada avui al BOE.

ACTIVITATS PERMESES

Cal mantenir sempre una distància física de seguretat de dos metres.

Segueixen els permisos per fer passeigs o esport i la  sortida de nens i nenes, 

Poden obrir les terrasses a l'aire lliure dels bars amb un 50% de la seva capacitat i a cada taula o grup de taules hi podrà haver un màxim de deu persones. Cada vegada que s'hagi ocupat la taula, haurà de ser desinfectada. Es prioritzaran estovalles d'un sol ús. No hi haurà cartes per evitar que es toquin objectes ni dispensadors de tovallons. Hi haurà una distància mínima de dos metres entre taula o grups de taules.

Es permet l'obertura de totes les habitacions en els establiments turístics, amb les limitacions de mobilitat (només veïns de la zona)

Poden obrir els establiments comercials de superfície inferior a 400m2.

 Es podran fer vetlles a difunts en tanatoris, amb un màxim de 10 persones i a l'aire lliure amb un màxim de 15 persones.

Es podran fer cerimònies religioses amb una limitació del 30% de l'aforament del recinte.

Reobren també els concessionaris de cotxes, la ITV, les botigues de jardineria i vivers i les administracions de loteria i de l' ONCE.

 

 

Protecció Civil acaba de fer públic un document amb les preguntes i respostes que comporta l'entrada en funcionament de la Fase I del Pla de transició cap a una nova normalitat, que entra en vigor demà, i on està inclòs el municipi d'Albinyana.

FAQS sobre la FASE I (actualitzat el diumenge 10 de maig)

Des del Govern d'Espanya s'ha publicat també una guia de la Fase I que podeu trobar en l'enllaç següent: GUIA FASE I